onsdag, december 1Slanketips, Slankekur og slankeopskrifter

Hvad er en slankekur?

En slankekur er mildest talt et middel mod at komme overvægt til livs. Strengt sagt. Det er en betegnelse for, at du ønsker at ændre i din nuværende vægt og gå ned i vægt mod din idealvægt. Det vil typisk være noget, der indeholder en lettere streng diæt, der bestemmer, hvad du må indtage undervejs. Før en slankekur bliver effektiv og kan overholdes, skal du finde en, der passer til dig og dine vaner.

Du skal ikke sulte dig selv eller gå helt i den anden grøft, for så risikerer du, at du ikke kan gennemføre din slankekur og så starter du som oftest fra nul. Find derfor én, der passer til dig, og én hvor du ikke behøver gå sulten i seng eller ikke må spise “det sjove”. Der findes et hav af slankekure derude, og der findes masser, der ikke fratager dig noget i livet – eksempelvis 5:2 kuren, som giver dig lov til at spise alt det, du normalt gør. 

Kom længere med motion

Oftest er en slankekur kombineret med motion, selvom slankekuren er den, der sætter dagsordenen for din sundhed, da det største vægttab findes i kostomlægningen. Hvis du ønsker et større og hurtigere vægttab kan du dog kombinere din slankekur med motion – alternativ ‘bare’ nogle daglige gåture, så du også får luft og dermed mere energi og overskud til at komme i mål med din slankekur. 

En livslang vaneændring

En slankekur er ideelt set en vaneændring, så dit energi niveau ændres, og du dermed opnår vægttab som følge af din slankekur. Hvis en slankekur ender ud i en vaneændring og dermed en livsstilsændring, er du dog langt, for så får du ændret dine vaner, og kan på sigt leve sundere uden at skulle gå på slankekur hele tiden. Målet bør derfor være, at du får lavet en vaneændring, så du ved, hvordan dine retningslinjer bør være fremadrettet.