tirsdag, januar 18Slanketips, Slankekur og slankeopskrifter

Hvad er kalorier?

Kalorier er kroppens måleenhed for energi. Den energi, vi indtager dagligt i form af mad, væske og snacks indeholder allesammen kalorier i forskellig størrelse. Det er altsammen benzinen til din krop, og du har brug for benzin til at fungere ligesom en bil. Kalorier betegnes også som kcal, som du oftest vil finde i denne form på f.eks. varedeklerationer.

forstå kalorier

Sådan forstår du nemt kalorier

Kalorier, som vi får fra vores daglige indtag, kaldes også for energi og ikke energi forstået på den måde, at du er fuld af energi. Det er betegnelsen for det brændstof du får fra din kost. 

Ofte ses der lidt negativt til ordet kalorie, da det tit bliver forbundet med, at vi tager på i vægt. Det kan dog også være rigtigt, da vægtøgning skyldes, at man indtager flere kalorier, end man forbrænder. Hvis du vil tabe dig er det derfor den første ting, du bør overholde; du skal indtage færre kalorier, end du forbrænder.

sund mad

Kalorier i din kost

Er du i tvivl om, hvor mange kalorier din kost indeholder, kan du med fordel benytte dig at et kalorietæller. Der er stor forskel på hvilke kalorier, du indtager i løbet af en dag, og hvor meget du har tilbage. En voksen kvinde har i gennemsnit brug for 2.200 kalorier per dag og en mand har brug for 2.800. Det afhænger dog også af, hvordan dit daglige aktivitetsniveau er, men hvis du ønsker en stabil vægt, er det derimellem.

På varedeklerationerne af dine produkter kan du finde indholdet af kalorier (kcal) i din pågældende kost og du kan altså derved se hvor meget, det indeholder.