onsdag, december 1Slanketips, Slankekur og slankeopskrifter

Hvad er vægttab?

Et vægttab betyder, at du går ned i vægt og dermed kommer til at veje mindre, end du gør nu. Der findes flere forskellige måder at opnå et vægttab på, men det vigtigste er, at du indtager færre kalorier i løbet af en dag, end du forbrænder. På den måde opnår du på sigt et vægttab.

Vægttab som livsstilsændring

Du kan benytte dig af forskellige slankekure for at kickstarte dit vægttab eller komme hurtigere ned i vægt i starten, og det kan også være en fin idé for nogle. Det klart sundeste for de fleste vil dog være, hvis du stiler efter at gå mod en livsstilsændring. Hvis du gør det fremfor at benytte dig af en slankekur, så opnår du på længere sigt et bedre resultat.

En slankekur kan være svingende og give dig en såkaldt “yoyo” vægt, der går op og ned, men hvis du stiler mod at finde en slankekur, der gør det til en livsstilsændring for dig, så vil du ikke se den svingende vægt, men derimod hurtigt vide, hvad du “bør” og “må” spise.

Hvis du ønsker et vægttab kan du med fordel tælle kalorier. Der er ‘regler’ for hvor mange kalorier hhv. mænd og kvinder bør indtage dagligt, og hvis du ønsker at tabe dig, skal du indtage færre end det. Derudover kan du tilføje motion, så du forbrænder endnu flere kalorier og dermed opnår et enten større eller hurtigere vægttab. Sørg dog for at du gør det ordentlig, så du ikke sulter dig selv eller går kold i det undervejs. Det kan sagtens være sjovt og spændende at være midt i et vægttab.