mandag, april 19Slanketips, Slankekur og slankeopskrifter

Spis sunde desserter og tab dig

Mange af os vil gerne tabe os og derfor forsøger vi at spise sundere og også undgå søde sager og desserter. Men det er stadig muligt at spise sundt og tabe sig, samtidig med at man spiser dessert. Hvis man vælger at fornægte alt det gode gør man sig selv en bjørnetjeneste og gør det svære at holde det gode forsætte. En god mulighed som gør det nemmere at spise sundere og samtidig ikke kun leve af grønne salatblade, er at tænke i kvalitet frem for kvantitet. Et godt alternativ kunne f.eks. være Sunde bananpandekager.

Kvalitet frem for kvantitet

En af årsagerne til at vi bliver tykkere og tykkere er at vores mad er dødsygt og ikke smager af noget, samtidig med at vi bliver bombarderet med XXL tilbud. Hvis det er billigt så er det godt, kunne man mistænke at være mantraet. 

Men ved at være bevidst omkring det og fravælge de gode tilbud og i stedet tænke i kvalitet, vil man stadig kunne tilfredsstille den søde tand, samtidig med at man lever sundt. Et godt eksempel er chokolade. Her er der ofte tilbud på store plader på 250g. Den er spist i løbet af 10 min og det er hverken sundt eller måden at tabe sig på. Samtidig smager den ofte heller ikke helt vildt godt.

Men hvis du i stedet køber et lille stykke af god kvalitet, er din trang til chokolade væk hurtigt, da dine smagssanser er blevet mættet af den rige chokoladesmag og du har måske kun spist 20-30 gram. Den bedre chokolade vil også have langt færre tilsætningsstoffer end den billige. 

Vælg nemme og sunde løsninger

Samtidig med at du vælger kvalitet frem for kvantitet, er det stadig muligt at vælge de nemme løsninger, som gør det nemmere for dig at leve sundt. Supermarkederne har i mange tilfælde gjort det nemt for os. Der er blandt andet færdig hakkede salat, som gør det nemt at lave en salat og ikke kræver at du har et helt køleskab fyldt med salat og tilbehør, samtidig med at det tager lang tid. Du kan have en salat på bordet til aftensmaden indenfor få minutter. De muligheder gør det nemmere at leve sundt og undgå fastfood. Det frigiver også tid til at gå til sport eller andre fritidsaktiviteter.